Omtale

Anette Wollertsen Skeide, Totlandsveien 311, 5226 Nesttun, info@awskeide.no, Mobil: 41510034,

org.nr 984 304 552

 

Anette Wollertsen Skeide

Keramiker MNK

 

HVERDAGSGLEDE - (KOPPEN)

Å oppleve og å anvende Anette Wollertsen Skeide`s keramikk er i en konstruert betegnelse HVER DAGS-GLEDE. Gjennom enkel, lys estetikk skaper hun vakre objekter som tåler daglig bruk. Mellom hendene kjennes en slags fest til hverdags, - hvor skjønnhet, kvalitet og god form ikke støver ned i skap, - men nytes, og så ofte som mulig. En oppfordring til mennesker om å omgi seg med god kunst som gir følelser.

Den riktige koppen. Formene og stilen er gjennomgående enkel. Uttrykket raust og robust. Like fullt har koppene en letthet over seg, en individuell eleganse. Som føles sanselige, med glatte overflater og velformede hanker. Dekoren er glasurer i ulike striper og fargefelt. Hun integrerer figurative uttrykk til objekt via overførte foto og tekst. I motivene er hun blant annet opptatt av tema som forgjengelighet, tid, ensomhet og forlatthet.

Anette`s kopper er unike. Hun skaper ikke med likhet som målestokk, men arbeider snarere i serier. Koppene kan brukes om hverandre, - men hun har likevel et utvalg ”størrelser” som kan tilfredsstille tradisjonelle, kategoriserte behov som kaffe-, te-, espressokopper, samt vin- og vannbegre.

Anette`s kopper er kolorert nostalgi blandet med estetisk forfall. Å drikke av hennes univers, oppleves som å få ta del i en uvøren personlig form for skjønnhet.

- Vibeke Rød Kjøde, billedkunstner

 

 

 

 

- DAGER -

med Anettes kopper

KOPPEN

Hvert sekund velges en KOPP, – i Norge alene, håndplukkes tusentalls KOPPER fra skap og oppvaskemaskiner, hyller, - og KOPPENE Er der. Tilfredsstiller, med en slags taus oppofrelse, - en utakknemlig jobb, tenker du kanskje, – som ikke sjelden ender i tusen biter…

Hvert minutt fødes en ny KOPP. I et blikk, - mellom hender, eller i en munnfull takknemlighet. I verden alene, begeistrer millioner av KOPPER dagens lys, og dagens lys KOPPENE. Måltidets støtter. Pålitelige, som ansvarsbevisste, vanntette påler, letter de menneskets hverdag som fest.

Hver dag blant Anettes KOPPER. Det gode livet, den gode feelingen, det nære. Det vakre og unike, skapt i kjærlighet og med eldgammel ømhet i hankene. Tanken om å være god mot, - til oppmuntring, - i pur glede for øye og sjel, mage og munn. Gjennom håndgripelig estetikk skjenkes vann eller vin i hyllest til hverdagen.

- Vibeke Rød Kjøde, billedkunstner

Instagram: @awskeide