Om meg

IMG_9588

Om meg og mine arbeider:

Jeg heter Anette Wollertsen Skeide. Jeg bor og arbeider på Totland utenfor Bergen. Min utdannelse har jeg blant annet fra Kunsthøyskolen i Bergen. Jeg har siden endt utdannelse i 1999 hatt eget verksted. Her har jeg for tiden åpent etter avtale. 

Mine kopper/arbeider er unike. Jeg skaper ikke med likhet som målestokk, men arbeider snarere i serier. Koppene kan brukes om hverandre, men jeg har likevel et utvalg «størrelser» som kan tilfredstille tradisjonelle, kategoriserte behov som kaffe-, te-, espressokopper, samt vin- og vannbegre. Jeg jobber utelukkende i porselen og steingods, og produktene mine er ment for å tåle daglig bruk.

Jeg har ikke "click og hent" funksjonen i nettbutikken. Dersom du ønsker å reservere og hente på verkstedet, er det bare å sende meg en mail.

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

HVERDAGSGLEDE - (KOPPEN)

Å oppleve og å anvende Anette Wollertsen Skeide`s keramikk er i en konstruert betegnelse HVER DAGS-GLEDE. Gjennom enkel, lys estetikk skaper hun vakre objekter som tåler daglig bruk. Mellom hendene kjennes en slags fest til hverdags, - hvor skjønnhet, kvalitet og god form ikke støver ned i skap, - men nytes, og så ofte som mulig. En oppfordring til mennesker om å omgi seg med god kunst som gir følelser.

Anette`s kopper er kolorert nostalgi blandet med estetisk forfall. Å drikke av hennes univers, oppleves som å få ta del i en uvøren personlig form for skjønnhet.

 - Vibeke Rød Kjøde, billedkunstner

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 -  DAGER  -

med Anettes kopper

KOPPEN

Hvert sekund velges en KOPP, – i Norge alene, håndplukkes tusentalls KOPPER fra skap og oppvaskemaskiner, hyller, - og KOPPENE Er der. Tilfredsstiller, med en slags taus oppofrelse, - en utakknemlig jobb, tenker du kanskje,  – som ikke sjelden ender i tusen biter…

Hvert minutt fødes en ny KOPP. I et  blikk, - mellom hender, eller i en munnfull takknemlighet. I verden alene, begeistrer millioner av KOPPER dagens lys, og dagens lys KOPPENE. Måltidets støtter. Pålitelige, som ansvarsbevisste, vanntette påler, letter de menneskets hverdag som fest. 

Hver dag blant Anettes KOPPER. Det gode livet, den gode feelingen, det nære. Det vakre og unike, skapt i kjærlighet og med eldgammel ømhet i hankene. Tanken om å være god mot, - til oppmuntring, - i pur glede for øye og sjel, mage og munn. Gjennom håndgripelig estetikk skjenkes vann eller vin i hyllest til hverdagen.

 - Vibeke Rød Kjøde, billedkunstner

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Curriculum Vitae 

Utdanning:

Kunsthøyskolen i Bergen, seksjon for keramikk. Bachelor -93/96,

Mastergrad -97/99.

Statens Lærerhøyskole i Forming, Blaker. Grunnstudium -91/92

spes. studium i keramikk -92/93

Kunstskolen i Bergen -89/90

 

Arbeidserfaring:

Strikkedesign –88/91

Hillesvåg Ullvarefabrikk, -90/91

Kunstgården på Stend (kunstskole for barn), assistent –fra -07. Undervisning i samarbeid med billedkunstner Vibeke Rød Kjøde fra -11. 

                                     

Medlem:

NK, Norske Kunsthåndverkere